martheontheroadagain.reismee.nl

Droomachtig Wanaka

In totaal ben ik precies een week in Christchurch geweest en was het tijd om te vertrekken. Langzaamaan heb ik toch een besluit gemaakt hoe mijn reis te beginnen. De dag auto-shoppen voor Josh heeft uiteindelijk, na een onderhandeling van een aantal dagen, resultaat opgeleverd. Hij is nu de trotse eigenaar van een 4WD Toyota. Hierdoor werd voor mij mijn favoriete manier van reizen mogelijk gemaakt.......in de auto! Zaterdagochtend zijn we eindelijk na budget camping shopping in de Warehouse ('Where everyone get's a bargain') vertrokken uit de stad. Stad betekend voor reizigers over het algemeen veel geld uitgeven omdat gratis overnachtingen niet mogelijk zijn en winkels in overvloede aanwezig. Het is veel makkelijker je geld in je zak te houden als er simpelweg geen mogelijkheid is om het uit te geven!

De eerste 2 dagen en nachten hebben we doorgebracht op de indrukwekkende Banks Peninsula waar heuvels worden afgewisseld door prachtig blauwe baaien. Voor de eerste nacht hebben we een heerlijke plek gevonden aan een meer met ongeveer 1000 zwarte zwanen erop (dit getal is overigens ontstaan door een uiterst secure telling en niet door een overdreven schatting). Een gelukzalig gevoel maakte zich van mij meester........dit is precies wat reizen zo geweldig maakt!

Terug van de Banks Puninsula hebben we nog even een halve dag in Christchurch doorgebracht voor nieuwe banden, internet, een gratis douche in het oude hostel en boodschappen. Rust maakte zich weer van mij meester zodra we de stad achter ons lieten opweg naar Arthurs Pass in de bergen. Een nacht op 1000 meter hoogte, wederom aan een meer, deed mij weer beseffen dat mijn slaapzak misschien toch niet de beste van de wereld is (zeilmeiden ik neem mijn woorden terug!!). Gelukkig heb ik een heerlijke Nivea for Men capuchon trui die mij dag en nacht warm houdt!

Na de regenachtige bergen was de tropische westkust een verademing met zon, blauwe lucht, palmbomen, bush, turquoise Gorges en oogverblindende zonsondergangen. Regenval bij de Gletsjers aan de westkust hebben voor grote overstromingen gezorgd waardoor we niet heel dichtbij konden komen. Dit hebben we echter niet lang betreurd aangezien we na een korte wandeling al door en door nat waren. Toch nog even over de omheining en door een redelijk droge rivierbedding gelopen om de gletsjer zonder buldozers te kunnen aanschouwen. De bulldozer ruimen momenteel de schade op die de overstroming heeft aangericht. Op zoek naar zon hebben we helaas een heel mooi stuk van de westkust overgeslagen aangezien we niets konden zien. Na 8 uur lang regen moesten we dan toch echt een slaapplaats vinden en betalen is natuurlijk uit den boze. Een rest-area met overkapping werd de winnaar. Helaas moest dit onderkomen gedeeld worden met alle sandflies van het hele zuideiland, maar ook hier wen je uiteindelijk aan. Een aantal liter wijn met gezellige Duitsters en 100 mm regen later was het tijd om te slapen. Helaas was ook de hele grond onder het afdak ondertussen zeiknat.

Oplossing A: op de smalle tafel onder afdak slapen met als gevaar met je hoofd op het beton eronder vallen en opgegeten worden door muggen.

Oplossing B: alle spullen van de achterbak naar bestuurders-stoelen verplaatsen om met de overgebleven mountainbike de achterbak te delen.

Het was een 'close finish' maar de laaste oplossing heeft gewonnen. Na weinig slaap, het frame van een fiets omhelsend werd ik wakker met een geweldig uitzicht. Wolken in het dal met daarboven door de opkomende zon beschenen besneeuwde bergtoppen. Zo'n uitzicht doet je even alles vergeten, zelfs de zwerm met sandflies die je binnen luttele seconden al opgespoord hebben.

Gister zijn we in Wanaka aangekomen na een week reizen en genieten. Wanaka ligt midden in het zuid-eiland omringt door bergen met wederom besneeuwde toppen aan een hypnotiserend blauw meer. Het is zo sprookjes achtig dat het bijna niet tot je doordringt dat het echt is en geen foto in een reisgids. Wanaka is het kleine zusje van het ontzettend populaire Queenstown, wat DE bestemming is voor avontuurlijke reizigers die willen bungyjumpen, paraglyden, canyonswinging, jetboating en ga zo maar door. Dit resulteert in een erg druk en touristisch dorp waar ontzettend veel backpackers hun geld achterlaten. Wanaka is een kwart van de grootte van Queenstown en veel relaxter. Dit lijkt een mooie plek om een tijdje te werken en wonen. De tent staat opgezet aan het meer buiten de stad waar we eindelijk weer gebruik kunnen maken van douche, wasmachine, koelkast en waterkoker. Vandaag ga ik eens kijken of er een baan te vinden is in deze mooie omgeving. Misschien is dit wel de plek waar ik kerst en Oud & Nieuw doorbreng.

Mijn telefoonnummer hier is trouwens +642102739039.

Veel liefs

Marthe

Sanderien

Lieve Marthe, het klinkt weer heerlijk! Ik zou graag even met je mee reizen. Wou wel dat ik een beetje van jouw avonturiersbloed had... Maar je hebt dus gezelschap gevonden en ook nog met een auto. Betekent dat dat jullie nu de komende tijd samen reizen, of bekijk je dat met de dag. Laiverd, geniet en tot het volgende contact! Sanderien

Tamsin

Lieve Mart,

Wat een gave verhalen en mooie foto's!Jammer van je slaapzak, maar heb je je tongvormige matje nog wel?! Dat maakt natuurlijk een hoop goed.
Heel veel plezier en kijk nu alweer uit naar je volgende verhaal!

liefs,
Tamsin

Hielke

Haha, Wanaka nóg relaxter dan Queenstown? Ik voorzie veel roesten, hangen en chillen.. Hang je ook een beetje voor mij?

Hiek

Arend

We hebben je gemist op het weekend België, maar bij jou is het ook niet vervelend, zo te lezen en zien ;)

HAVE FUN en wij genieten met je mee !!

Liefs, Arend

Bibi

Ik dacht snel te zijn, maar die vogel hier boven is nog net even eerder...

Maar we hebben je dus gemist in Belgie!! Weer een mooie ervaring met Nien en de auto gehad:) Het kan wel eens gebeuren dat je een afslag mist, nou niet bij Nina. Je kan namelijk ook op het aller- aller laatste moment, waneer niemand het meer verwacht afslaan!

Maar wat een mooie verhalen en foto's! Hoest met de pinpassen en verzekeringen? Wel een hele grote teleurstelling om zo'n verhaal over DE slaapzak te moeten lezen...misschien moet je die van mij maar eens een keer lenen...?

Hele dikke kus

Rizz

Mo !!

Heerlijk om even op de zondag avond jou avonturen te lezen....
Paar foto's erbij em we zijn weer helemaal op de hoogte van je verhalen..
Kou kunnen we hier ook maar heb een heerlijk dik dekbed :-) Zo'n moutainbike geeft ook weinig warmte af denk ik zo...

Tjuus Rizz