martheontheroadagain.reismee.nl

Afscheidstour

Met deze nieuwe reis voor de deur ben ik nog de laatste voorbereidingen aan het treffen. Naast praktische zaken als het regelen van een CreditCard en Reisverzekering hoort hier natuurlijk ook het afscheid van familie, vrienden, kou, omgeving en drukte bij. Voor de hand liggend is dat het afscheid van de laatste drie makkelijker valt dan de overigen. Bezoek van een nicht en een kleine tour door het land langs, broertje, vader en moeder en nog een familieweekend in Duitsland vormt het afscheid van familie. Dit zijn over het algemeen erg prettige, rustige en liefdevolle bezoeken. Afscheid van zus Anne is nog even niet nodig gelukkig aangezien ik momenteel bij haar logeer.

Het afscheid van vrienden was wederom een leuk feest en had niets weg van het rustige karakter van de familiebezoeken. Dit feest had de volgende ingrediënten: gezelligheid, alcohol, super leuke, handige, kleine, knalroze en originele kado's, veel geweldige slechte grappen en gesprekken, leuke flitsbezoekjes, vergeten telefoons en natuurlijk een sluitje in een van de foutste kroegen van Amsterdam. Een heerlijke avond dus!

Het is een gekke gewaarwording dat het afscheid toch plotseling is terwijl er zo lang naar deze reis is toegeleefd. Gelukkig heb ik mijn afgelopen werkloze weken erg nuttig besteed met gezelligheidsbezoekjes, lunches, dinertjes, drankjes, oppassen en andere sociale bezigheden zodat ik alles voor de reis nog in de laatste 2 dagen moet regelen. Blijkbaar is mijn planningstalent sinds ik niet meer werk even ondergesneeuwd. Nu komt hij dan toch weer even boven met een strakke planning voor de laatste dagen! Thank god voor drogers en late vluchten!

liefs

Marthe

Lieve Mar,
Gelukkig hebben we van je kunnen genieten de laatste tweedagen, zakjes voor de reis naaiend. Het leek bijna druk.
Vanochtend hebben we nog niet hoeven huilen, het was maar één zoen en één omhelzing meer dan anders, dus toch niet zo gewoon, wij stugge "Nederlanders". Donderdag avond zal het wel anders worden. Dat spreek ik nog met Anne af, een klein wedstijdje: wie huilt er harder. Ik zal het maar verklappen, maar Anne doet het meestal in vooruit onder de douche.. ..Ik doe het nu maar vast en donderdag gewoon nog een keer. Waarom ook niet. Gaat weer een kind naar de andere kant van de wereld. Hebben we al vaker gehad, maar het went niet! Weet dat!!!
Ook al ben ik er wel erg trots op, dat je de knoop doorhakt en de drukte ontvlucht en je gevoel volgt.
Veel, veel, veel - en dat is nog niet genoeg - liefs. mama

Bingoman

Hey Marthe,

Het blijft jammer, maar goed.. Als je echt zo nodig weer weg moet, ga ik wel alleen bingo-en.. Je was nog wel mn 'lucky charm'.. eindelijk won ik wat..

Ook wij (Ter Brugge en ik) gaan je natuurlijk ontzettend missen en mocht het in de toekomst zo ver komen zal ik nog een 'Oh Flower of...' aan je opdragen. Helaas kan ik t niet meer inzingen op je Ipod, maar of je daar vrolijk van was geworden is een tweede :-P

Heel veel plezier!! Doe voorzichtig!

dikke knuffel,

Frans

PS. Als er nog 'Wij missen Marthe borrels' zijn dan word ik daar graag van op de hoogte gesteld :-) mits die niet in de 'Twee Zwaantjes' zijn natuurlijk...

Jules

Hey knuffel!

Was super leuk om vanavond weer gezellig etentje te hebben. Zal je enorm missen bij Belgie, O&N, Qnacht en dag en nog alle etentjes, avondjes en overdagjes.

Heel veel plezier en geniet!!!

Liefs Jules

Mama

Lieve Mar, niet dat ik de heeele nacht wakker gelegen heb om je op je vlucht te begeleiden, maar een klein beetje wel.
Wat een afscheid - wat een tranen. En toch liep je gewoon weg door de douane. Ik was gewoon omgedraaid.... denk ik, maar jij was vast besloten.
Ik ben trots op je! Onthoud dat goed.
Veel en nog meer liefs.

Rizz

Hee Mo,
Je weet het he, we willen veel van je weten en horen, want hier in dat kikkerlandje gaat alles gewoon door en doe we de normaalste dingen en verhalen van anderen zijn al heel snel nieuw, dus schrijf en hoop verhalen dan blijven wij je mailen ;-)

xx Rizz

mama

Hallo lieverd, Wat ik vond ik het fijn je even aan de telefoon gehad te hebben. Je klonk vrolijk en daar gaat het om. liefs mama

Henk

Lieve Marthe,

Ik ben zo ontzettend jaloers op je ! Blijf iedere dag met volle teugen genieten van alles wat op je pad komt. Henk.

Cousinchen aus der Schweiz

Liebe Marthe,

geniess die Zeit, wir versuchen deine Berichte zu lesen (was leider nicht immer funktioniert), und würden auch gerne ein bisschen Sonnenschein und 35 Grad haben... Hier ist so richtig Winter - auch schön, aber superkalt.

Sammel viele Sommersprossen (für mich mit) und wir freuen uns auf die ersten Photos!

Liebe Grüsse
Caro

mama

Lieve Mar, we hebben al lang niets meer van je gehoord!!! Wat is lang. Voor ons hier, in de kou, zijn een paar dagen al lang. Net heb ik de honden uitgelaten in mijn bontjas met handschoenen en een dikke das. Het waaide weer zo aan de kant van de Doorwerthsestraat, brrrrr. Niets voor jou. Jij zit natuurlijk tot laat in de nacht buiten, omdat het zo lekker is. Neee, we zijn niet jaloers. liefs mama

mama

Hai Mar, ik zit hier met dikke sokken en toch nog koude voeten (binnen). Weet je nog wel hoe dat voelt overdag? 'snachts komen bij jou blijkbaar wel oude herinneringen aan deze temperaturen tevoorschijn.
Hier gaat ook net de zon onder, boven de snelweg! Dat is weer andere koek dan in Wanaka. Hoe zit het met je ogen? Kunnen die al dat moois nog aan? Lijkt me zo moeilijk te verwerken, want ik kreeg net kippevel van je verhaal over de mooie natuur.
Veel liefs mama